Play

Eiffel

Frans romantisch drama over de hartstochtelijke, maar verboden relatie tussen ingenieur Gustave Eiffel en de mysterieuze Adrienne die hem inspireerde om de Eiffeltoren te bouwen.

Première
Tijden & Tickets

Na zijn bijdrage aan het Vrijheidsbeeld is Gustave Eiffel op het hoogtepunt van zijn roem. Hij wil eigenlijk metrostations bouwen, maar laat zich overhalen om de Eiffeltoren te bouwen voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Die omslag wordt ingegeven door het weerzien met een oude geliefde. Eiffel heeft twintig jaar eerder een innige verhouding gehad met Adrienne Bourgès. Maar haar ouders hebben de relatie destijds verboden en zelfs de bruiloft afgelast. Als de twee ex-geliefden elkaar na zoveel jaar weer ontmoeten, inspireert zij hem om de toren tóch te bouwen.

Dan is er – in feite op de achtergrond – de bouw van de toren zelf. Daarbij wordt er veel aandacht besteed aan de techniek áchter de bouw en aan de verschillende fases van de bouw, niet zozeer aan het eindresultaat. Een heel boeiend schouwspel, ook voor kijkers die normaal gesproken niet zo geïnteresseerd zijn in techniek. Maar EIFFEL is natuurlijk vooral een weldadig romantisch liefdesdrama zoals we dat kennen uit de Franse film, met prachtige hoofdrollen van Romain Duris en Emma Mackey, bekend van de Netflix-serie SEX EDUCATION. (bw)

Martin Bourboulon, Frankrijk, 2021, 109 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Emma Mackey, Romain Duris, Pierre Deladonchamps, Armande Boulanger, Philippe Hérison.
Eiffel ps 1 jpg sd low Copyright 2021 WW Entertainment 60ffc9c6576e0