Play

Effacer l'historique

Hilarische en tegelijkertijd melancholische (tragi)komedie over de strijd van drie gefrustreerde alleenstaande buren tegen techreuzen als Google en Facebook.

Tijden & Tickets
Ze worden knettergek van de digitale terreur en de problemen veroorzaakt door internet, zoals een onvrijwillig gemaakte sekstape en de bijbehorende chantage, of van slechte recensies. Dat hier iets aan gedaan moet worden is duidelijk. De drie vrienden besluiten actie te ondernemen en de strijd aan te gaan met de internetgiganten. Vervolgens blijkt het echter nog niet zo eenvoudig te zijn om je geschiedenis te laten wissen.

De rode draad in alle scènes is de schaduwzijde van internet: in plaats van eenvoudiger is het moderne digitale leven alleen maar ingewikkelder geworden. Herkenbaar voor iedereen die zich wel eens een nietig radertje in de grote machine van de enkel door winst gedreven technologiebedrijven heeft gevoeld. En dan is het nog niet zo’n gek idee om er af en toe hartelijk om te lachen. (av)

Benoît Delépine & Gustave Kervern, Frankrijk, België, 2020, 110 min. Frans & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Denis O’Hare, Benoît Poelvoorde, Vincent Lacoste, Yolande Moreau, Blanche Gardin.
Effacer L Historique Ps 1 Jpg Sd Low 9813 1597756679