Play

Edie

Avontuurlijke, Britse feelgoodfilm over de 83-jarige Edie die, nadat haar echtgenoot overlijdt, besluit een jeugddroom waar te maken en Mount Sullivan in de Schotse Hooglanden te beklimmen.

Tijden & Tickets

De jarenlange zorg voor haar overheersende en ondankbare echtgenoot heeft Edie tot een bittere, eigenwijze vrouw gemaakt. Na zijn dood wil haar dochter haar het liefst in een verzorgingstehuis stoppen, maar dan vindt Edie een oude ansichtkaart van haar vader die haar herinnert aan de klimtocht die ze samen zouden maken. Edie pakt haar rugzak en vertrekt naar de Schotse Hooglanden. Vastbesloten de klimtocht alleen te maken, wordt ze tegen haar zin vergezeld door berggids Jonny. De twee kibbelen aanvankelijk, maar delen gaandeweg steeds meer van hun levensverhaal met elkaar. En Edie herontdekt een kant van zichzelf die ze dacht te zijn verloren.

EDIE is een charmante film over een nieuwe start na gemiste kansen in het leven, met een gevoelige en krachtige vertolking van hoofdrolspeelster Sheila Hancock. (ek)

Simon Hunter, VK, 102 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Sheila Hancock, Kevin Guthrie, Paul Brannigan, Amy Manson, Wendy Morgan.
Edie Ps 1 Jpg Sd Low 4281 1541528263