Play

Early Spring

Gerestaureerde klassieker van de Japanse grootmeester over het leven van een kantoorklerk die verzeild raakt in overspel.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

EARLY SPRING zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Om de verveling in zijn passieloze huwelijk te verdrijven, gaat de onderbetaalde Sugiyama in op de avances van een flirterige collega. Zijn vrouw komt erachter, maar probeert een nieuwe start met haar man te maken.

EARLY SPRING speelt, anders dan Ozu’s meeste naoorlogse films, in de lagere regionen van de Japanse middenklasse. De film belicht een unieke periode uit de moderne Japanse geschiedenis, de jaren vijftig, toen het voormalige keizerrijk zich uit de puinhopen van de oorlog oprichtte. Er was weinig hoop voor de toekomst; ook wie werk had, was meestal arm. Ozu portretteert het familieleven van de Japanse kantoorklerk met humor en veel warmte en empathie voor de mannen die zich onder in de bedrijfshiërarchie bevinden.

Yasujiro Ozu, Japan, 1956, 144 min. Japans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Chikage Awashima, Ryô Ikebe, Teiji Takahashi, Keiko Kishi, Chishû Ryû.
Early Spring ps 1 jpg sd low 61ee7abd7403c