Play

Dwelling in the Fuchun Mountains

Veelvuldig bekroond Chinees drama waarin we een jaar uit het leven van een gewoon gezin in de provinciestad Fyuang volgen.

Tijden & Tickets
WONING IN DE FUCHUN-BERGEN is een belangrijk werk uit de nalatenschap van de Chinese kunstschilder Huang Gongwang uit de veertiende eeuw. Op de handrol zijn de bergen langs de Fuchun rivier te zien. En net zoals je zo’n handrol niet in één keer, maar stukje bij beetje moet bekijken, toont deze film verschillende episodes uit het leven van de familie Yu (grootmoeder, vier zonen en hun partners en kinderen), verdeeld over een indrukwekkende speelduur van 150 minuten. De film beslaat een jaar uit het leven van deze familie en biedt ons een panoramische kijk op de vele maatschappelijke veranderingen in Fyuang, een Chinese provinciestad die weldra zal verdwijnen onder de vleugels van Hangzhou City.

DWELLING IN THE FUCHUN MOUNTAINS is het speelfilmdebuut van Gu Xiaogan, die zich zichtbaar liet inspireren door het ingetogen humanisme van Taiwanese meesters als Edward Yang (YI YI) en Hou Hsiao-hsien (THREE TIMES). Voor zijn film koos Gu niet-professionele acteurs; zelf volgde hij geen filmopleiding. Des te verrassender dat zijn speelfilmdebuut meteen geselecteerd werd voor het filmfestival in Cannes en daarna te zien was op tal van prestigieuze filmfestivals.

Gu Xiaogang, China, 2019, 150 min. Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Dong Zhenyang, Du Hongjun, Mu Wei, Peng Luqi, Qian Youfa.
Dwelling in the Fuchun Mountains ps 1 jpg sd low 629f2eaa2eebf