Play

Drii Winter

Drii Winter volgt het ritme van de seizoenen in een afgelegen dorpje in de Zwitserse Alpen, waar de liefdesrelatie tussen Anna en Marco zwaar op de proef wordt gesteld.

Tijden & Tickets

Marco is een beresterke bonkige man uit de vallei die neerstrijkt in een bergdorpje waar hij valt voor de plaatselijke postbode en serveerster Anna, moeder van Julia. Omdat hij keihard kan werken, wordt Marco geaccepteerd door de gesloten gemeenschap. Anna is gevoelig voor zijn lompe avances en de twee trouwen. Dan slaat het noodlot toe als Marco een hersentumor blijkt te hebben. Kunnen hijzelf en de relatie met Anna dit overleven?

Regisseur Koch neemt zijn tijd in deze welhaast antropologische film, die hij draaide met lokale, niet-professionele acteurs. Simon Wisler, die de rol van Marco speelt, is zelf een boer in de Zwitserse bergen. Hij dacht een jaar na voor hij instemde om mee te doen. De film zit vol met prachtige maar ook langgerekte shots van het harde leven in de Zwitserse bergen, dat sterk wordt bepaald door de natuur en de elementen. Tussen de verschillende hoofdstukken door geeft een lokaal Zwitsers koor met volksliederen commentaar op wat er op de alp allemaal gebeurt. Zeer geschikt voor liefhebbers van Zwitserse bergen en hoogst authentieke verhalen. (jc)

Michael Koch, Zwitserland, 2022, 136 min. Duits & Zwitserduits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Michèle Brand, Simon Wisler, Elin Zgraggen, Daniela Barmettler.