Play

Drie Rovers en een Leeuw (4+)

Muzikale animatiefilm over drie herrie schoppende rovers in een vredig dorpje. Gebaseerd op een van de populairste Noorse kinderboeken aller tijden.

Première
Tijden & Tickets

Het vredige leven in Kardemommestad wordt vaak verstoord door Casper, Jasper en Jonathan, die voortdurend op rooftocht zijn. Omdat ze samenwonen met een leeuw, hebben ze dringend een huishoudster nodig. Ze bedenken een plan om tante Sophie te ontvoeren, die de reputatie heeft een geweldige huishoudster te zijn. Het plan slaagt, maar tante Sophie blijkt hen te slim af. Ze deelt al snel de lakens uit en laat de rovers alle werk doen. Beetje bij beetje realiseren de drie zich dat ze in de val zitten. De enige oplossing om van Sophie af te komen, is haar terug naar Kardemommestad te brengen. Na een zoveelste overval belanden de rovers in de gevangenis, maar wanneer het dorp in gevaar is, krijgen de overvallers een kans om te bewijzen dat hun moed van grote waarde kan zijn.

Rasmus Sivertsen, Noorwegen, 2021, 79 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Finn Poncin, Florus van Rooijen, Simon Zwiers, Hilke Bierman, Dennis Willekens, Tobias Tuit.