Play

Drama Girl

In deze verrassende kruising tussen documentaire en speelfilm speelt een jonge vrouw met behulp van professionele acteurs een aantal cruciale scènes uit haar leven na.

Tijden & Tickets
Regisseur Vincent Boy Kars studeerde in 2015 af aan de kunstacademie en werkt sindsdien aan een oeuvre waarin zijn eigen generatie – de millennials – centraal staat. In dit voor een Tiger Award genomineerde filmexperiment krijgt Leyla de Muynck – een kwetsbare twintiger die een dansopleiding volgt – de kans om in het reine te komen met enkele dramatische gebeurtenissen uit haar recente verleden. Kars omringt haar met professionele acteurs: Pierre Bokma speelt Leyla’s vader, Elsie de Brauw haar moeder, en Jonas Smulders haar vriendje. Samen ontleden ze Leyla’s leven en dwingen haar te reflecteren op haar levensverhaal.

‘Kan drama ons helpen om onszelf en de wereld beter te begrijpen?’, is de vraag die Kars in deze film stelt. Een vraag die aanvankelijk bevestigend lijkt te worden beantwoord, maar gaandeweg lijkt het filmexperiment Leyla soms meer kwaad dan goed te doen.

Vincent Boy Kars, Nederland, 2020, 94 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Jonas Smulders, Leyla de Muynck, Pierre Bokma, Elsie de Brauw.