Play

Downton Abbey: A New Era

De langverwachte terugkeer van Downton Abbey op het witte doek, waarin de Crawleys zich opmaken voor een reis naar Frankrijk, nadat Violet er op mysterieuze wijze een villa erft.

Tijden & Tickets

Na een tumultueus jaar – met onder meer een koninklijk bezoek – lijkt de rust op Downton Abbey te zijn wedergekeerd. De rust is echter van korte duur. Violet Crawley, de gravin van Grantham, blijkt een riante villa in Zuid-Frankrijk geërfd te hebben. Terwijl de familie probeert te achterhalen waarom de Marquis de Montmirail de gravin zo’n grote erfenis heeft nagelaten, worstelt Lord Grantham met het besluit van zijn dochter om Downton Abbey beschikbaar te stellen voor de opname van een speelfilm. Een nieuw tijdperk in de geschiedenis van Downton Abbey lijkt aan te breken als de cast en crew arriveren terwijl de familie zich klaarmaakt voor de reis naar de Franse Rivièra.

Voor deze tweede speelfilm keert bijna de volledige cast van de originele serie terug, met onder meer Maggie Smith, Hugh Bonneville en Michelle Dockery. De cast wordt aangevuld met nieuwe namen als Hugh Dancy en Dominic West.

Simon Curtis, VK, 2021, 126 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Michelle Dockery..
Downton Abbey A New Era ps 1 jpg sd low Copyright 2021 FOCUS FEATURES LLC ALL RIGHTS RESERVED 624eb040d0329