Play

Downton Abbey

Het langverwachte filmvervolg op de populaire tv-serie over de Britse familie Crawley en hun bedienden op het landgoed Downton Abbey aan het begin van de twintigste eeuw.

Tijden & Tickets

Er was veel geheimzinnigheid rondom de DOWNTON ABBEY-film. Dat er een film zou komen was te verwachten, gezien het enorme succes van de zes seizoenen op tv, de 69 Emmy Award nominaties – waarvan 15 verzilverd – en de drie Golden Globe Awards. Het was nog een hele toer om de originele cast herenigd te krijgen op Highclere Castle in Berkshire, maar het is gelukt.

Het verhaal: Downton maakt zich op voor een koninklijk bezoek van King George V en Queen Mary in 1927. Opwinding gaat echter gepaard met lichte paniek. Want is er genoeg tijd om alles wat er bij zo’n bezoek komt kijken in orde te krijgen? Gelukkig is hoofdbutler Carson bereid om terug te keren naar het landgoed.

Het is een slimme zet van de bedenker van de serie – Oscarwinnaar Julian Fellowes (GOSFORD PARK) – om een waargebeurd feit (de komst van het koninklijk paar) te verweven met de levens van de Crawleys en hun bedienden. Want wie zou daar nu niet graag bij zijn? (ej)

Michael Engler, VK, 2019, 122 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Matthew Goode, Tuppence Middleton, Maggie Smith, Allen Leech, Michelle Dockery.