Play

Dorst

Saskia Diesing (Nena) verfilmde de gelijknamige roman van Esther Gerritsen als een zwartkomisch familiedrama over het onvermogen van mensen om nader tot elkaar te komen. 

Tijden & Tickets

De chaotische twintiger Coco heeft geen flauw benul wat ze met haar leven moet. Haar hopeloze affaire met de net gescheiden vijftiger Hans is daar het levende bewijs van. Als ze op een dag haar moeder Elisabeth tegenkomt in de stad, vertelt deze haar dat ze stervende is. Coco ziet dit als een kans op een nieuw levensdoel. In een ultieme poging tot toenadering besluit Coco om weer bij haar moeder in te trekken om voor haar te zorgen. Coco hunkert naar liefde, aandacht en erkenning, en probeert zo dicht mogelijk bij haar moeder te komen en vragen te stellen die tot nu toe onbeantwoord bleven. Dat levert pijnlijke onthullingen en tragikomische situaties op.

Saskia Diesing, Nederland, 2017, 95 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Simone Kleinsma, Elisa van ‘t Laar, Leopold Witte, Stefan de Walle, Margôt Ros.
Doorlezer

Regisseur Saskia Diesing in De Filmkrant over Dorst:

"Een echte genrefilm maken, vind ik niet zo interessant. Het leuke aan film is dat je ermee kunt spelen en een balans probeert te vinden tussen bekend en onbekend terrein. Voor sommige shots moest ik echt vechten, zoals de scènes waarin Simone Kleinsma recht in de camera kijkt. Dat vond de crew ook op de set nog wel een spannende keuze."

Lees het complete interview hier terug.