Play

Don’t Look Up

Zwarte komedie waarin twee sterrenkundigen aan een mediatour beginnen om de wereld te waarschuwen voor een allesverwoestende komeet. Met Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio. Genomineerd voor vier Oscars, waaronder Beste Film en Beste Scenario.

Tijden & Tickets

Kate Dibiasky, een astronomiestudent gespeeld door Jennifer Lawrence, en haar professor Randall Mindy, vertolkt door DiCaprio, doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem is dat de komeet, met de grootte van de Mount Everest, op weg is naar de aarde. Om het ongeïnteresseerde Amerikaanse volk te waarschuwen begint het klungelige duo aan een mediatour. Deze leidt langs een bonte verzameling van onverschillige figuren als president Orlean en haar onderdanige zoon en stafchef Jason. De Verenigde Staten blijken bijzonder lastig in het gareel te krijgen, zelfs als het een zaak van leven en dood betreft.

Net zoals in eerdere films als THE BIG SHORT en VICE, respectievelijk over de financiële crisis en de zeer omstreden Amerikaanse vicepresident Dick Cheney, weet Adam McKay in deze film een urgent thema te vangen in een smakelijke zwarte komedie met onvergetelijke en lekker overdreven personages. Hij trekt daarvoor zijn filmische trukendoos open, maar kan ook buigen op een cast met de allergrootste Amerikaanse acteurs. Waaronder Leonardo DiCaprio, wiens rol als mondiale klokkenluider in grote mate overlapt met zijn milieuactivisme in de echte wereld.

Adam McKay, VS, 2021, 145 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet, Melanie Lynskey, Cate Blanchett, Meryl Streep.
Don t Look Up ps 1 jpg sd low Copyright 2021 WW Entertainment 61a744c209124