Play

Dolor y Gloria - Passie event

Aan de vooravond van zijn 70ste verjaardag blikt de Spaanse grootmeester Almodóvar terug op zijn leven, met Antonio Banderas als zijn alter ego en Penélope Cruz als zijn moeder.

Deze voorstelling is exclusief voor bezoekers met een Lumière passie en één introducé.
Tijden & Tickets

Salvador Mallo is een regisseur op leeftijd die worstelt met allerhande lichamelijke kwalen en depressies. De vraag van het filmarchief of hij zijn gerestaureerde filmklassieker SABOR aan het publiek wil komen presenteren, opent een vat vol herinneringen. Hij wordt herenigd met een acteur waarmee hij gebrouilleerd was en dat zet een kettingreactie in gang waarbij Mallo gedwongen wordt om de balans van zijn leven op te maken.

Waren autobiografische elementen in Almodóvars eerdere films vaak verholen, in DOLOR Y GLORIA (pijn en glorie) zijn ze niet te missen. Met een meeslepende eenvoud, maar tegelijkertijd stilistische grandeur neemt Almodóvar (HABLE CON ELLA, TODO SOBRE MI MADRE) ons mee op zijn reis door heden en verleden. Antonio Banderas schittert als het alter ego van de regisseur in deze serene bespiegeling over de liefde en zijn geliefdes, zijn eenzaamheid, verscheurde relaties, de kunst, maar bovenal zijn complexe verhouding tot zijn moeder. ‘Je bent een slechte zoon geweest, jongen.’ Harde woorden, maar Almodóvar brengt ze met een zekere luchtigheid.

DOLOR Y GLORIA ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won.

Pedro Almodovar, 2019, 113 min. Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia.