Play

Dogman

In Cannes met de prijs voor beste acteur gelauwerd Italiaans wraakdrama over de tragische lotgevallen van de goedhartige eigenaar van een hondentrimsalon.

Tijden & Tickets

DOGMAN van Matteo Garrone (GOMORRA) is een film over de bloedhond die in ons allemaal schuilt. Marcello is een zachtaardige man. Hij is dol op zijn negenjarige dochtertje en verzorgt de honden die naar zijn zaak worden gebracht met veel liefde en aandacht. De wijk waar hij woont wordt evenwel geteisterd door het geweld van Simoncino, een cokesnuivende bullebak. De naïeve Marcello laat zich door Simoncino overhalen tot hulp bij een misdaad, met dramatische gevolgen.

In de buurt van Napels vond Matteo Garrone een verlaten dorpje waar zich ooit een Amerikaanse legerbasis bevond. Een desolate plek, met een plein vol verroeste speeltoestellen, en het perfecte decor voor dit tragische verhaal over een man die zijn onschuld op een bikkelharde manier verliest. Naast de prijs voor beste acteur won DOGMAN in Cannes ook nog de Palme Dog, een ludieke prijs voor de beste vertolking door een hond, toegekend aan alle honden uit de cast, met speciale vermelding voor de chihuahua die een ijselijk lot ondergaat. (mv)

Matteo Garrone, Italië, 2018, 102 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli.