Play

Disobedience

Verfilming van de gelijknamige roman van Naomi Alderman over twee vrouwen die zoeken naar persoonlijke vrijheid, waarbij hun liefde voor elkaar botst met de rigide regels van een streng-godsdienstige cultuur.

Tijden & Tickets

De jonge, rebelse Ronit is uit de Londense Joodse gemeenschap verstoten en woont in New York, zonder ooit nog contact te hebben gehad met haar vader, de rabbijn, en haar toenmalige vriendin Esti. Tijdens haar werk als fotografe krijgt ze bericht dat haar vader is gestorven. In de war en treurend keert ze terug voor de begrafenis. Echt welkom is ze niet, maar Dovid, de gedroomde zoon en opvolger van haar vader, biedt haar een slaapplaats aan. Tot haar grote verbazing blijkt hij inmiddels getrouwd te zijn met Esti. Tijdens haar verblijf laaien oude, gepassioneerde gevoelens tussen Ronit en Esti weer op. In de kwetsbare staat van rouw waarin ze zich bevinden, komen allerlei onbeantwoorde vragen aan de orde: over de liefde voor elkaar, hun plaats in de Joods-Orthodoxe gemeenschap en de trouw aan zichzelf. Hoewel Ronit, Dovid en Esti alle drie bereid zijn offers te brengen, voldoet geen enkele oplossing aan hun diepste verlangens. (av)

Sebastián Lelio, VK, Ierland, VS, 2017, 114 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola.