Play

Dirty God

De eerste Engelstalige speelfilm van Sacha Polak (Hemel) portretteert een veerkrachtige jonge vrouw uit Londen die – verminkt na een zuuraanval door haar ex – haar leven weer oppakt.

Tijden & Tickets

God heeft met iedereen het beste voor, volgens Jade. Maar waarom dan niet met haar? Uit jaloezie overgoot haar ex-vriend haar met zoutzuur. Als ze niet meer voor hem mooi wilde zijn, dan ook niet meer voor anderen. Na die wraakactie probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. Nu woont ze met haar moeder en haar tweejarige dochter in een arbeiderswijk in Oost-Londen.

Wat volgt is de strijd van Jade voor een plek in een door uiterlijke schoonheid en perfectie geobsedeerde wereld. Plastische chirurgie moet uitkomst bieden. Hoewel de behandelende artsen tevreden zijn met het resultaat, vindt Jade dat het beter moet kunnen, in haar overtuiging gesterkt door misleidende reclame van een kliniek in Marokko.

DIRTY GOD is indrukwekkend, niet in de laatste plaats door het acteerwerk van Vicky Knight, die als kind zelf ernstige brandwonden opliep. Zij weet dus uit eigen ervaring hoe moeilijk het herdefiniëren van je eigen schoonheid is. En dat te midden van starende blikken.
DIRTY GOD opende eerder dit jaar het International Film Festival Rotterdam en werd tevens – als eerste Nederlandse film ooit – geselecteerd voor de competitie van het Sundance Film Festival. (ej)

Sacha Polak, Nederland, VK, België, Ierland, 2019, 104 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Vicky Knight, Eliza Brady-Girard, Rebecca Stone, Dana Marineci, Karl Jackson.