Play

Dinner in America

Droogkomisch portret van de romance tussen punkrocker John Q Public – tevens pyromaan uit overtuiging – en het nerdy meisje Patty.

Tijden & Tickets

‘Boy meets girl’ is een eeuwenoud gegeven dat in de juiste handen toch fris kan aanvoelen. Zoals in DINNER IN AMERICA van Adam Rehmeier, een film in de traditie van de slacker- en stonerfilm, maar dan toch weer net even anders.

John Q Public, de gebivakmutste zanger van een punkband en tevens pyromaan uit overtuiging, raakt verzeild in een onverwachte romance met Patty, een meisje met ADHD en zijn grootste fan. Als John zijn pyromane driften weer eens de vrije loop heeft gelaten en moet vluchten voor de politie, ontmoet hij Patty. Zij herkent de door haar bewonderde zanger niet en John heeft geen idee dat Patty zijn grootste fan is. Samen trekken ze door de vervallen voorsteden van Michigan, als een hedendaagse cartoonversie van Bonnie en Clyde.

Adam Rehmeier, 2020, 106 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kyle Gallner, Emily Skeggs, Yancey Fuqua, Jennifer Kincer, Hannah Marks.