Play

Die Middag

Inventief drama over een Iraanse vrouw die vlucht uit een Nederlands asielzoekerscentrum om uitzetting te voorkomen. Een film over muren en grenzen, cultuur en taal.

Tijden & Tickets

De uitgeprocedeerde Roya heeft het adres van Nassim, een vrouw die afgewezen vluchtelingen bijstaat. Maar als ze arriveert bij de woning van Nassim treft ze enkel een jongen die zegt de broer van Nassim te zijn. Omdat hij Roya niet wil binnenlaten, besluit ze in de gang op Nassim te wachten. Al snel raakt ze met de broer in gesprek. Langzaam maar zeker ontstaat er een verbaal spel van afstoten en aantrekken tussen twee mensen die beiden uit hetzelfde thuisland zijn gevlucht, maar desondanks heel anders in het leven staan.

Regisseur en scenarist Nafiss Nia vluchtte zelf ruim twintig jaar geleden van Iran naar Nederland: ‘DIE MIDDAG gaat over iedereen die op een moment in zijn leven de wanhoop nabij is geweest. Het gaat over de kracht van samenzijn, en dat we het niet zonder elkaar kunnen redden.’

Nafiss Nia, Nederland, 2023, 73 min. Nederlands, Farsi & Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alin Wishka, Hoda Niku.