Play

Destello Bravío (Mighty Flash) - Engels ondertiteld

Hoogst origineel Spaans drama over vrouwen die los proberen te breken uit hun bestaan. Oogt vaak als een documentaire, maar met invloeden uit het surrealisme en magisch realisme.

Tijden & Tickets

Isa neemt op een cassetterecorder berichten voor zichzelf op, die ze later afspeelt. ‘Er zal een enorme lichtflits boven het dorp verschijnen, die alles zal veranderen’, hoort ze zichzelf zeggen. ‘We zullen allemaal hoofdpijn krijgen, we zullen onze herinneringen verliezen en we zullen verdwijnen.’ Isa hoopt op verandering, en dat is niet verwonderlijk. Cita’s hoop is op iets anders gevestigd. Isa en Cita wonen in een kleine gemeenschap in het zuidwesten van Spanje waar nooit iets gebeurt. De jongeren vertrekken. Voor degenen die achterblijven, lijkt de tijd stil te staan.

Regisseur Ainhoa Rodriguez bewijst dat zelfs het alledaagse uitzonderlijk kan zijn. Haar tableaux vivants doen soms denken aan die van de Zweedse filmmaker Roy Andersson (YOU, THE LIVING), maar uiteindelijk heeft Rodriguez een geheel eigen stem. De film – die is voorzien van een opvallende, ontwrichtende elektronische soundtrack – beleefde zijn wereldpremière in de Tigercompetitie van het (online) Internationaal Filmfestival Rotterdam.

Ainhoa Rodríguez, Spanje, 2021, 98 min. Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Guadalupe Gutiérrez, Carmen Valverde, Isabel María Mendoza.
Destello brav o ps 1 jpg sd low 629f357c0cac0