Play

Desert Paradise

Wat doe je als gemeenschap van een afgelegen stadje wanneer de grootste werkgever besluit zich terug te trekken? DESERT PARADISE observeert en laat de bewoners van Oranjemund, een klein paradijs midden in de Namibische woestijn, hun eigen verhaal vertellen.

Tijden & Tickets
Wat doe je als gemeenschap van een idyllisch afgelegen stadje wanneer de grootste werkgever besluit zich terug te trekken? Voor dat dilemma staan de inwoners van Oranjemund, een klein paradijs midden in de Namibische woestijn.

Nu de nabijgelegen diamantmijn uitgeput raakt besluit diamantbedrijf NAMDEB, tevens grondlegger, een groot deel van de medewerkers te ontslaan. De harmonieuze gemeenschap vreest voor haar toekomst en besluit de handen ineen te slaan om het diamantstadje aantrekkelijk te maken voor toerisme. Desert Paradise observeert en laat de bewoners en het adembenemende landschap hun eigen verhaal vertellen. Zal Oranjemund een spookstad worden, opgeslokt door het zand, of slagen de inwoners erin zichzelf opnieuw uit te vinden en een duurzame stad te creëren?

Geselecteerd voor Movies that Matter Festival 2021 binnen de Dutch Movies Matter Competition.

Ike Bertels, Nederland, 2020, 87 min. Engels, Afrikaans & Oshivambo gesproken, Nederlands ondertiteld.
Desert Paradise ps 1 jpg sd low 608677f004bfb