Play

Der Himmel Über Berlin - Engels ondertiteld

In het magnum opus van Wim Wenders geeft een engel zijn onsterfelijkheid op om samen te kunnen zijn met een trapeziste. Voor het grootste deel gefilmd in betoverend zwart-wit en gesitueerd in een verscheurd Berlijn.

Klassieker
Tijden & Tickets

Boven op de Gedächtniskirche waken de engelen Damiel en Cassiel over de mensheid, onzichtbaar voor iedereen behalve voor kinderen. Ze doen dit werk al sinds het begin der tijden en Damiel ziet steeds meer de beperkingen van zijn engelenbestaan. Gevoelens van warmte, pijn, kou of verdriet zijn hem vreemd. Wanneer hij verliefd wordt op een trapeziste besluit hij zijn onsterfelijkheid op te geven om bij haar te kunnen zijn.

DER HIMMEL IN BERLIN groeide uit tot een klassieker in het oeuvre van Wim Wenders. De film is alleen al de moeite waard voor de schitterende beelden van Berlijn, voor de val van de Muur. De film won in Cannes de regieprijs. (mv)

NB: Vanaf 14 december vertoont Lumière PERFECT DAYS, de nieuwe film van Wim Wenders die in Cannes werd bekroond met de prijs voor de beste acteur.

Wim Wenders, Duitsland, Frankrijk, 1978, 128 min. Duits, Engels, Frans, Turks, Hebreeuws & Spaans gesproken, Engels ondertiteld. Met Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander, Curt Bois, Peter Falk..