Play

Der goldene Handschuh

Fatih Akin (Gegen Die Wand) neemt een diepe duik in de wereld van Fritz Honka, een onooglijke, ongewassen seriemoordenaar met een drankprobleem, die in de jaren zeventig vier prostituees in stukken hakte in zijn zolderkamer in Hamburg.

Tijden & Tickets

Der Goldene Handschuh is de naam van een buurtkroeg in Hamburg waar elke avond dronkaards en prostituees naartoe komen voor schnaps, schlagermuziek en sigaretten. De geur van overvolle asbakken en verschaald bier dringt zich op in je neusgaten. Tot de stamgasten van deze afvoerput van het lokale nachtleven behoort ook Fritz Honka. Wat de andere bezoekers van de kroeg niet weten, is dat Honka het heeft gemunt op de oudere dames in het café, die hij thuis vermoordt en in stukken snijdt.

Waar in veel recente films seriemoordenaars een zekere mate van glamour en aantrekkelijkheid meekrijgen, kiest Fatih Akin resoluut voor een andere koers; hij laat de moordpartijen van Fritz Honka tot in de gruwelijkste details zien. Eigenlijk zou voor deze film dan ook een nieuw icoon aan de kijkwijzer moeten worden toegevoegd: dat van een maag die zich omdraait. (mv)

Fatih Akin, Duitsland, Frankrijk, 2019, 115 min. Duits & Grieks gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Jonas Dassler, Adam Bousdoukos, Margarete Tiesel, Marc Hosemann, Katja Studt.