Play

Deerskin - Engels ondertiteld

Zwarte komedie van rasabsurdist Quentin Dupieux (Rubber) over een man die volledig in de ban raakt van zijn net verworven hertenleren jas. Met Jean Dujardin en Adèle Haenel.

Tijden & Tickets

Georges is bereid een fors bedrag te betalen voor de jas van zijn dromen. Die symboliseert zijn hervonden vrijheid na de breuk met zijn vrouw. ‘Zoals je ziet, is het geen gewone jas’, zegt de verkoper. De waarschuwing die daarin besloten ligt, ontgaat Georges volledig. Hij begint zich echter hoe langer hoe vreemder te gedragen.
Dupieux brak door met de knotsgekke horrorfilm RUBBER, over een moordende autoband. Van daaruit is het een kleine stap naar een jas die de drager ervan beveelt kost wat kost alle andere jassen in de wereld te vernietigen. DEERSKIN is echter meer dan een bizarre cultfilm; Dupieux levert tevens een pakkende karakterstudie af van een eenzame man die zichzelf verliest in zijn obsessie voor een slecht zittend kledingstuk. (ms)

Quentin Dupieux, Frankrijk, 2019, 77 min. Frans gesproken, Engels ondertiteld. Met Jean Dujardin, Adèle Haenel, Albert Delpy, Coralie Russier, Laurent Nicolas, Marie Bunel.