Play

Decision to Leave - Engels ondertiteld

Romantisch misdaaddrama van Park Chan-Wook (Oldboy, The Handmaiden) over een detective die romantische gevoelens krijgt voor de weduwe die de hoofdverdachte is in een moordzaak.

Tijden & Tickets

Hae-joon is een jonge, uiterst getalenteerde detective in het bruisende Busan. Als het lichaam van een man wordt gevonden aan de voet van een nabijgelegen berg, krijgt Hae-joon de zaak toegewezen. Zo ontmoet hij de mooie, raadselachtige weduwe, Seo-rae, die ogenschijnlijk onbewogen reageert op de dood van haar man. Zij lijkt over een overtuigend alibi te beschikken, maar toch blijft Hae-joon haar volgen. Zijn nieuwsgierigheid ontaardt in een obsessie.

Park Chan-wook liet al met zijn filmbewerking van Sarah Waters’ roman THE HANDMAIDEN zien dat hij weet hoe je een elegante en suspenserijke thriller vol plotwendingen moet opbouwen. In DECISION TO LEAVE geeft hij bovendien een masterclass in hoe je mobiele telefoontechnologie op ingenieuze wijze kunt gebruiken om de intrige te versterken. De plot klinkt op papier als het soort erotische thriller waar de Hollywoodstudio’s in de jaren negentig in grossierden, maar het subtiele en statige DECISION TO LEAVE doet niet aan goedkope sensatie. De glorieuze hoofdrol komt voor rekening van de Chinese ster Tang Wei, bekend uit Ang Lee’s LUST, CAUTION. Regisseur Park Chan-wook won tijdens het filmfestival in Cannes de prijs voor beste regie.

Park Chan-wook, Zuid-Korea, 2022, 138 min. Koreaans & Chinees gesproken, Engels ondertiteld. Met Tang Wei, Park Hae-il, Go Kyung-Pyo, Teo Yoo, Lee Jung-Hyun.