Play

Dear Comrades!

Historisch drama van de Russische filmveteraan Andrey Konchalovskiy (Siberiade) over de roekeloze wijze waarop de KGB in de jaren zestig afrekende met stakende fabrieksarbeiders.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

DEAR COMRADES! zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.Op 1 juni 1962 leiden stijgende voedselprijzen en slinkende winkelvoorraden in de Russische stad Novocherkassk tot een staking in de plaatselijke fabriek. Dit waargebeurde verhaal met bloedige afloop vormt het decor van dit drama van Konchalovskiy (1937), zelf 24 tijdens het bloedbad. Hoofdpersoon is Lyuda, een trouw lid van de Russische communistische partij en overtuigd staliniste. Haar geloof in de partij wordt op de proef gesteld als na het bloedige neerslaan van de opstand haar dochter verdwenen blijkt te zijn. Met hulp van een KGB-agent probeert ze haar te vinden. Dat is geen gemakkelijke opgave, nu de autoriteiten de zaak in de doofpot stoppen en iedereen de lippen stijf op elkaar houdt.

DEAR COMRADES is beeldschoon gedraaid in zwart-wit en combineert horror met humor. De cast bestaat grotendeels uit amateurs. Samen met het ontbreken van een soundtrack geeft dit de film een authentiek karakter. (jc)

Andrey Konchalovskiy, Rusland, 2020, 116 min. Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Yuliya Vysotskaya, Vladislav Komarov, Andrey Gusev, Yuliya Burova.
Dear Comrades ps 1 jpg sd low 603e4af690b33