Play

Dealer

Rauw en diep ontroerend straatdrama over de band tussen een veertienjarige Antwerpse drugrunner en een van zijn vaste klanten, een succesvolle acteur.

Tijden & Tickets

De veertienjarige Johnny woont in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie, maar leeft op straat. Hij verkoopt er drugs voor een oudere dealer. Op een dag krijgt hij Antony, een beroemde en succesvolle acteur, als vaste klant. Er ontstaat een band tussen de twee en ze besluiten om hun leven over een andere boeg te gooien. Maar is Antony wel de reddingsboei die Johnny denkt dat hij is?

DEALER is de debuutfilm van de Vlaamse acteur en filmmaker Jeroen Perceval, voornamelijk bekend van zijn memorabele rol in RUNDSKOP (2011). DEALER was dit jaar de grote winnaar op de Ensors, de belangrijkste filmprijzen van Vlaanderen. De film won maar liefst negen prijzen, waaronder die voor beste film, beste regie en beste scenario.

Jeroen Perceval, België, 2021, 105 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Veerle Baetens, Sverre Rous, Ben Segers, Bart Hollanders.