Play

Dead & Beautiful

Kunstzinnig vampierdrama over vijf steenrijke jongeren uit Taipei die voor elkaar de meest bizarre ervaringen verzinnen. Tot ze op een ochtend wakker worden met lange hoektanden.

Tijden & Tickets
Voor Lulu en haar vrienden ligt de wereld aan hun voeten. Jong, beeldschoon en extreem zijn ze. Ze kunnen alles krijgen, alles doen. Het leven is één groot feest, maar toch knaagt het ergens. Op zoek naar spanning en uitdaging vormen de vijf vrienden de ‘Circle’. Beurtelings moet één van hen een unieke, extravagante ervaring verzinnen voor de anderen. Wanneer Anastacia, Lulu’s beste vriendin, hen meeneemt naar de jungle voor een sjamanistisch ritueel gaat het mis. Ze worden wakker met lange puntige hoektanden. In totale paniek vluchten ze terug naar de stad. Maar het duurt niet lang voordat ze deze metamorfose als een kans zien. De zon vermijdend, verliezen ze zichzelf in het nachtleven.

In het in Taiwan opgenomen DEAD & BEAUTIFUL speelt David Verbeek met het idee dat de superrijken de vampiers van de samenleving zijn. Hun hedonistische wereld wordt prachtig vastgelegd door cameraman Jasper Wolf. De indrukwekkende beelden van de Aziatische grootstad Taipei zijn niet alleen betoverend, maar ook het decor voor sociaal commentaar en thema’s als geweld, isolatie en onschuld.

David Verbeek, Nederland, Taiwan, 2021, 98 min. Engels & Mandarijn gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gijs Blom, Philip Juan, Anna Marchenko, Yen Tsao, Aviis Zhong.