Play

De Wilde Stad - Boekenweek 2018

In het kader van de Boekenweek, met dit jaar als thema 'natuur', vertonen we de documentaire de Wilde Stad waarin de Amsterdamse stadsnatuur op unieke wijze in beeld is gebracht. De forenzende patatmeeuw en de vinexvos blijken net zo wild en bijzonder als de zeehond en de panda. 

Tijden & Tickets

DE WILDE STAD is het laatste deel uit een trilogie (DE NIEUWE WILDERNIS, 2013; HOLLAND – NATUUR IN DE DELTA, 2015) met de Nederlandse natuur in de hoofdrol. In dit slotdeel zien we Amsterdam vanuit een totaal nieuw perspectief, dat van de onopgemerkte inwoners: de vele wilde dieren en planten. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen net zo geschikt en aantrekkelijk als een oerbos. De stad verdringt de natuur niet, het ís natuur.

Zo wordt Amsterdam het decor van een vrolijke en avontuurlijke verkenningstocht naar de diepe en vaak humoristische band tussen mens en dier. De marktkoopman en de blauwe reiger, de vuilnisman en de krijsende meeuw, de avant-garde kunstenaar en de stadsrat, hangjongeren in Amsterdam-West en een bende luidruchtige kraaien. Met speciale dank aan de duiven, ratten, reigers, katten, vossen, vissen, insecten, bomen, planten en alle andere ongeziene inwoners van Amsterdam.

Speciaal voor Centre Ceramique bibliotheekleden €2,- korting op vertoon van de bibliotheekpas (te koop aan de kassa). 

Mark Verkerk, Nederland, 2018, 85 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.