Play

De Vogelwachter

Tragikomische speelfilm over een oude vogelwachter die weigert zijn opgeheven post te verlaten en op geheel eigen wijze ten strijde trekt. Met een hoofdrol voor Freek de Jonge.

Tijden & Tickets

Een oude man woont al een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels, midden op de oceaan. Hij is er zeer tevreden als vogelwachter zonder mensen om zich heen. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in de natuur dreigt abrupt een einde te komen. De afgedankte vogelwachter weigert echter te vertrekken.

Regisseur Threes Anna – zelf woonachtig op Texel – beschrijft haar film als een ‘one-actor movie over iemand die één is met de natuur’. Er zijn veel films gemaakt waarin een man in zijn eentje een heroïsche strijd levert tegen de natuur. Steeds is de held onvrijwillig in afzondering geraakt en wil terug naar de gewone wereld. In DE VOGELWACHTER is de protagonist juist heel gelukkig met zijn isolement. Die protagonist wordt vertolkt door de onvermoeibare Freek de Jonge, die zich hier van zijn meest kwetsbare kant laat zien: een oude man die in zijn uppie vecht tegen een onzichtbare vijand.

Threes Anna, Nederland, 2020, 90 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Freek de Jonge, Sophie van Winden, Quiah Shilue, Nick Golterman, Mark de Blok.
De Vogelwachter Ps 1 Jpg Sd Low Copyright Mark De Blok 9946 1598279866