De Slag om de Schelde - Engels ondertiteld

Epische Nederlandse oorlogsfilm over de grootste operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog: de Slag om de Schelde.

Tijden & Tickets

In november 1944 vochten op Walcheren, Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen tienduizenden Duitsers en geallieerden tegen elkaar in een slag om de Westerschelde, de toegangsweg tot Antwerpen. Britse, Canadese en Poolse troepen wilden de Antwerpse havens, cruciaal voor de toevoer van troepen en materiaal, terugveroveren op de Duitsers. In DE SLAG OM DE SCHELDE wordt dit verhaal uit de doeken gedaan aan de hand van een gestrande Engelse piloot, een medewerkster op het stadhuis van Vlissingen en een jonge NSB’er. Terwijl alles om hen heen met de grond gelijk wordt gemaakt, gaan zij ieder op hun eigen manier om met oorlog en vrijheid.

Het is opmerkelijk dat de Slag om de Schelde relatief onbekend is in de Nederlandse cultuur. De slag was niet alleen beslissend voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, maar is ook één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Minstens tienduizend personen lieten het leven. DE SLAG OM DE SCHELDE is een van de duurste films uit de Nederlandse filmhistorie en benut alle filmische mogelijkheden om dit pijnlijke verhaal op epische wijze, in de stijl van SAVING PRIVATE RYAN en 1917, te vertellen.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Matthijs van Heijningen, Nederland, 2020, 124 min. Nederlands, Engels & Duits gesproken, Engels ondertiteld. Met Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton.
De Slag Om De Schelde ps 1 jpg sd low Photo by Lennert Hillege 60a761b76a8fc