Play

De Patrick

Belgische tragikomedie over een man die na de dood van zijn vader ongewild de leiding krijgt over een naturistencamping.

Tijden & Tickets

Patrick heeft andere zorgen aan zijn hoofd dan het uitbaten van de camping: hij is al een tijdje zijn favoriete hamer kwijt. De vaste bewoners van de camping willen dat Patrick iets met zijn leven doet, maar Patrick moet en zal zijn hamer terugvinden. De queeste naar de hamer wordt gaandeweg een zoektocht naar zichzelf.

Het speelfilmdebuut van Tim Mielants gaat over de eigenaardigheden van de mens en over de zoektocht naar authenticiteit. Hoe slaag je er als mens in jezelf te zijn? De filmmaker liet zich inspireren door een onvergetelijk verblijf in 1985 met zijn ouders op een naturistencamping in de Pyreneeën. De blinde vrouw die de camping uitbaatte, bleek niet op de hoogte te zijn van het nudisme en de vakantievrienden van zijn ouders bleken lid te zijn van de ETA. In Mielants’ fantasie begon de camping een eigen leven te leiden, met Patrick als ultieme held, een man die gelukkig is met wie hij is en wat hij doet, zonder te willen of moeten streven naar meer.

Tim Mielants, België, 2019, 97 min. Nederlands, Engels, Frans & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Kevin Janssens, Pierre Bokma, Ariane van Vliet, Hannah Hoekstra, Jemaine Clement.