De Nacht

Verdriet, spijt, berusting en trots wisselen elkaar af in deze Limburgse speelfilm over een onbekende, donkere bladzijde in onze vaderlandse geschiedenis. Première in aanwezigheid van acteurs Guus Jacobs en Ger Mendel.

Tijden & Tickets

In de nacht van 15 oktober 1942 wordt een groep gevangenen in het Nederlandse concentratiekamp Amersfoort vastgezet, wachtend op een onbekend lot. Zij worden bewaakt door SS’er Friedrich Eckbert. De gevangenen krijgen te maken met het gruwelijke schrikbewind van kampcommandant Karl Peter Berg en zijn secondant Joseph Kotälla, ook wel ‘de beul van Amersfoort’ genoemd. De film richt zich op één specifieke nacht uit de geschiedenis van dit kamp. Het handelen van kampbewaarder Eckbert in deze nacht blijkt van grote invloed op de loop van de geschiedenis en zijn beslissingen hebben nog jaren later een voelbare impact.

Frank Munnecom & Bjorg Ray, Nederland, 2018, 76 min. Nederlands & Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Guus Jacobs, Askr Caminada, Roger Lataster, Jos Smit, Walther Odekerken.