Play

De Middagvrouw

Emotioneel drama over een jonge Duitse vrouw die in oorlogstijd voor onmogelijke dilemma’s komt te staan. Verfilming van de bestseller van Julia Franck.

Première
Tijden & Tickets

De Joodse zussen Helene en Martha begeven zich in de jaren twintig van de vorige eeuw in het bruisende leven van Berlijn. Terwijl Martha zich verliest in het wilde uitgaansleven, wil Helene geneeskunde studeren en arts worden. Ze werkt als apothekersassistent als ze Karl ontmoet. Terwijl ze dromen over een toekomst samen, rukt het naziregime op.

DE MIDDAGVROUW is het ontroerende verhaal van een jonge vrouw die onder de meest ongunstige omstandigheden moeder wordt.  Het noodlot en het verzwijgen van haar Joodse afkomst tijdens de nazitijd beroven haar geleidelijk van haar identiteit. Ondanks haar angst durft ze het aan om een ongehoord moedige beslissing te nemen, in de hoop op een nieuw begin.

Barbara Albert, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, 2023, 136 min. Duits gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mala Emde, Max von der Groeben, Thomas Prenn, Liliane Amuat, Fabienne Elaine Hollwege.