Play

De man uit Rome

Een priester die vanuit het Vaticaan naar Zuid-Limburg is gestuurd om een huilend Mariabeeld te onderzoeken, raakt verwikkeld in een serie wonderlijke gebeurtenissen.

Tijden & Tickets

Vastbesloten om het bedrog rond het beeld te ontmaskeren, komt de sceptische onderzoekspriester Filippo terecht in een dorpsgemeenschap die diep getraumatiseerd blijkt door een gebeurtenis die zich vier jaar geleden voltrok. Het hele dorp klampt zich daarom vast aan het wonder. Filippo begint aan zijn forensisch onderzoek en krijgt daarbij te maken met de eigenaren van het huilende beeldje. De negentienjarige Térèse, de dochter uit het gezin, is een mysterieuze jonge vrouw, die na ‘de zwarte dag’ niet meer heeft gesproken en die de komst van Filippo ziet als een teken van boven. Zij en haar manipulatieve moeder blijken waardige tegenstanders voor Filippo. Aangetrokken en ontregeld door Térèse, begint Filippo te twijfelen aan zowel het nut van zijn missie als aan zijn roeping als priester.

Jaap van Heusden, Nederland, Duitsland, 2022, 107 min. Nederlands, Engels & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Raymond Thiry, Michele Riondino, Emma Bading, Marie Louise Stheins, Daniela Holtz..