Play

De Gebroeders Schimm (9+)

Geestige griezelfilm over een eigenzinnig tienermeisje dat samen met de Gebroeders Schimm, twee professionele spokenjagers, een sprookjesachtig avontuur beleeft.

Tijden & Tickets

Lilith verslindt de boeken van de paranormale detective Sylvia Schaduwlicht en zou het liefst in haar voetsporen treden. Als ze tijdelijk naar een internaat moet – omdat haar moeder voor werk naar Nieuw-Zeeland gaat – heeft Lilith daar niet zoveel zin in. Het internaat is gelukkig een fijne plek, maar er gebeuren mysterieuze dingen, die voor het blote oog onzichtbaar zijn en Lilith wil het tot de bodem uitzoeken. Zijn het spoken? Klopgeesten? Monsters? Gelukkig nemen de kleurrijke broers Hans en Wout Schim, twee professionele spokenjagers, haar op sleeptouw. Zij weten wel raad met griezelige types en samen met Lilith komen ze een heel nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor. Het blijkt een van de gevaarlijkste monsters uit hun loopbaan: het monster dat verstopt zit in ons allemaal.

Michael en Andrew Van Ostade, België, 2021, 105 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling. Met Sam Bogaerts, Obe Carton, Josse Colsoul, Sven De Ridder, Olivier Debaere.