Play

De Fabeltjeskrant: de Grote Dierenbos-spelen

Groot nieuws uit Fabeltjesland. Vijftig jaar na de eerste uitzending is de Fabeltjeskrant terug. Volg de avonturen van Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen. Hatsikidee!

Tijden & Tickets

Dit najaar viert De Fabeltjeskrant haar vijftigjarig jubileum met onder meer een gloednieuwe bioscoopfilm, de Kinderpostzegelactie en een tentoonstelling in Rotterdam. De film wordt een feest van herkenning voor alle (groot)ouders en een vrolijke kennismaking met De Fabeltjeskrant voor de kleintjes.

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen omdat de uitgenodigde dieren op weg naar het feest verdwalen. Bovendien heeft Bor de Wolf geen uitnodiging ontvangen. Er arriveert een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland: Peter Panda uit China. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo’n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer komt goed van pas als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

Freek Quartier & Jens Møller, Nederland, 2018, 83 min. Nederlands gesproken, zonder ondertiteling.