Play

De Dans van Natasja

De levens van Daantje en de door het leven getekende ex-ballerina Natasja raken met elkaar vervlochten in dit melancholische sprookje over afscheid, eenzaamheid en vriendschap.

Tijden & Tickets

Daantje is een wonderlijk, eenzaam ventje, dat nauwelijks spreekt en niet naar buiten wil. Zijn moeder troost hem door over een meisje te vertellen dat op hem wacht en mooi kan dansen. Jaren later, nadat zijn vader en moeder bij een ongeluk zijn omgekomen, is Daantje dakloos en ontmoet hij de levenswijze ex-ballerina Natasja. Natasja heeft het wel gehad met mannen en moet aanvankelijk niets van Daantje hebben. Na een noodlottige samenloop van omstandigheden besluit Natasja terug te keren naar de plek van haar jeugd, de datsja van haar oma, ver weg van de bewoonde wereld. Daantje gaat met haar mee.

Jos Stelling (DE WISSELWACHTER, DE VLIEGENDE HOLLANDER) debuteerde in 1974 met MARIKEN VAN NIEUMEGHEN, waarmee hij werd geselecteerd voor de competitie van het filmfestival in Cannes. Naast filmmaker is hij ook oprichter en eigenaar van enkele filmhuizen in Utrecht. In 1981 nam hij het initiatief voor de Nederlandse Filmdagen, een evenement dat tegenwoordig bekend is als het Nederlands Film Festival.

Jos Stelling, Nederland, 2023, 102 min. Nederlands & Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Willem Voogd, Bram Reurink, Anastasia Weinmar, Hadewych Minis, Gene Bervoets..