Play

De Beentjes van Sint-Hildegard

Komisch drama over een echtpaar dat gevangen zit in een benauwend huwelijk. Met cabaretier Herman Finkers in zijn eerste filmrol.

Deze film is te zien via Picl
Deze film is te zien via Picl
Tijden & Tickets

DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD zien vanaf je eigen bank? Je kunt deze film thuis bekijken via Picl.

Hoe werkt het?

1. Klik op deze link
2. Reken af (via iDEAL, Creditcard, Paypal of Apple Pay).
3. Start de film, die 48 uur te bekijken is.
Jan is al ruim dertig jaar getrouwd met Gedda, maar Gedda houdt zó veel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Het huwelijk is voor hem een vorm van begeleid wonen Als hij een glas van tafel wil pakken, is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Ze bepaalt welke kleding hij aantrekt, wie zijn vrienden zijn, waar ze op vakantie gaan… In een poging meer ruimte te krijgen, maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In DE BEENTJES VAN SINT-HILDEGARD nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Toen regisseur Johan Nijenhuis zocht naar een karakter om de film te dragen, kwam hij bij cabaretier Herman Finkers uit. Die wilde wel meewerken, maar dan wilde hij ook het filmscenario waar nodig aanpassen – want dat was te saai, te lang en niet Twents genoeg. Inmiddels sluit de film aardig aan bij Finkers’ eerdere werk: licht absurdistisch, scherp en geestig, soms een beetje flauw, maar altijd uitermate charmant.

Johan Nijenhuis, Nederland, 2019, 103 min. Twents gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Herman Finkers, Johanna ter Steege.
De Beentjes Van Sint Hildegard Ps 1 Jpg Sd Low Copyright Maarten Van Keller 8828 1581938544