De Avond van de Limburgse Korte Film

De Avond van de Limburgse Korte Film is een samenwerking tussen CineSud, Limburg Film Festival, Lumière Cinema, Filmhuis De Spiegel, Filmhuis De Domijnen, ECI Film en Filmtheater De Nieuwe Scene.

Tijden & Tickets

NOVA
Luca Meisters, 2020, 10’39
Wanneer Nova (15) haar zusje Ivy samen met haar moeder Maria naar voetbaltraining brengt, zegt de nieuwe trainer Nadia dat Ivy helaas niet meer mee kan doen totdat de contributie is betaald. Woedend haalt Maria Ivy weer van het veld. Wanneer Nova daarna een geruststellende hand van Nadia op haar schouder voelt, wordt ze overvallen door een gevoel dat ze nog niet kent.

Convoi Exceptionnel
Genio de Groot, 2019, 15’00
Als transportbegeleider van bijzonder vervoer is hij hectische situaties gewend. Maar als vrijgezel van veertigplus nog bij je moeder inwonen, dat begint lastig te worden. ‘Ze hebben het over je’, vertrouwt ze hem veelbetekenend toe. Haar grootste wens is oma worden en nu zij beweert binnenkort te sterven, wordt de spanning in huis om te snijden. Moet hij op zoek naar een vrouw, liefst met kinderen? Maar hoe dan? Dan zorgt een foutje van de fotowinkel voor een onverwachte wending in deze absurdistische tragikomedie.
Winnaar beste korte film Limburg Film Festival 2020, genomineerd voor Debuutcompetitie Nederlands Film Festival 2019.

Asnacht
Jeroen Mourmans, 2020, 18’50
Als de eenzame Marcel na de laatste avond van het Maastrichtse carnaval een tot de nok met feestende mensen gevulde bus ziet staan, besluit hij halsoverkop in te stappen.
Genomineerd voor Gouden Kalveren competitie Nederlands Film Festival 2020, genomineerd voor Beste korte film Limburg Film Festival 2021.

Hier.
Joy Maurits, 2020, 18’21
In de observerende documentaire HIER. ontmoeten we een groep jongeren die zich verzameld hebben in en rond de lokale sporthal van Bazel. Daar leren ze niet alleen binnen de lijnen te lopen maar tasten ze ook elkaars grenzen af.
Winnaar juryprijs Film Fest Gent 2019, genomineerd voor De Ensors 2020.

Voor het slapen gaan
Guido Coppis, 2020, 08’54
Duco (12) kijkt ongemakkelijk voor zich uit als zijn vader bij hem op bed komt zitten. ‘Ik dacht, misschien kunnen we ons even goed voelen’, zegt de man. ‘Je houdt toch van papa?’ Deze huiveringwekkende woorden leiden een zo te zien dagelijks terugkerend ritueel in, waar voor Duco geen ontsnappen aan is. Of toch wel?
Winnaar Beste korte film Limburg Film Festival 2021.

, 2021, 90 min. , zonder ondertiteling.