De Avond van de Limburgse Korte Film 2022

De Avond van de Limburgse Korte Film is een samenwerking tussen CineSud, Lumière Cinema, Filmhuis De Spiegel, Filmhuis De Domijnen, ECI Film, Filmtheater De Nieuwe Scene en DOK6 Panningen.

Tijden & Tickets

De films:

Wall #4
Lucas Camps (Nederland 2021, 8 min.)
Wanneer een bioscooppubliek de bezochte film begint af te kraken, neemt de plot een onverwachte wending.

Funkele
Nicole Jachmann (Nederland 2021, 16 min.)

De 15-jarige Robin en haar beste vriendin Merel delen alles en zijn onafscheidelijk. Behalve dan Robins ontluikende seksualiteit en nieuwsgierigheid. Uit schaamte houdt Robin haar seksuele verlangens angstvallig verborgen.

Bleh
Tim Alards (Nederland 2022, 4 min.)
In de ogen van een fantasierijke kleuter zijn telefoongebruikers net zombies.

Silent Heat
Luciënne Venner (Nederland 2021, 19 min.)

Tijdens een vakantie met haar vriendin worden Lyla’s fantasieën op onverwachte wijze in gang gezet. Nadat ze is gestoken door een zee-egel, ontmoet ze de sensuele Valéry die haar met een eigenaardig ritueel meeneemt naar een ondergrondse subcultuur. Het eiland blijkt vol genot en een decor van verlangen te zijn.

What killed Timmy Benson
Nick Cremers (Nederland 2022, 14 min.)

In een slaperig sneeuwdorp wordt de jonge speelse Timmy Benson in de gaten gehouden door een duistere aanwezigheid uit het verleden.

Als een Schaduw bleef je mij bewaard + Q&A Luka Kluskens
Luka Kluskens (Nederland 2021, 9 min.)

Het is een warme zomer in de heuvels van Zuid-Limburg. Het kersenplukseizoen loopt op zijn einde. Als Juul de boomgaard van zijn familie gaat overnemen, begint het verlangen naar een ander leven te groeien. Wanneer Juul wordt meegevoerd in een wonderbaarlijke fantasie, botsen dromen van een groter leven met de dagelijkse realiteit.

diverse, 2022, 75 min. , Nederlands ondertiteld.