Play

De ApenPrins (8+)

Avontuurlijke animatiefilm over een eiland waar op een dag een apenprins aanspoelt. De eilandbewoners moeten onder ogen zien dat zij niet de enige bewoners op aarde zijn.

Tijden & Tickets
Tom is als baby te vondeling gelegd en opgegroeid bij professor Abervrach en Elizabeth, twee slimme, rebelse wetenschappers. Zij wonen op het eiland Nioukos. Op een dag spoelt de oude apenprins Laurent aan op het strand. Hij komt van ver over zee, uit het machtige rijk Laankos. Tom ontdekt hem en neemt hem mee naar huis. Professor Abervrach probeert de andere wetenschappers van Nioukos ervan te overtuigen dat de komst van de apenprins bewijst dat er leven bestaat buiten de stenen stad waar zij wonen. Niemand wil hem echter geloven. Ondertussen rukt het bos op en overwoekert het de stad.

Jean-François Laguionie en Xavier Picard creëerden een avontuurlijke en intelligente animatiefilm voor jong en oud, met schitterend kleurgebruik en een delicate animatiestijl. Het verhaal van DE APENPRINS stemt tot nadenken over de omgang van de mens met de natuur, en over de vraag hoe je van een samenleving een welkome plek maakt voor iedereen.

Jean-François Laguionie, Frankrijk, Luxemburg, 2019, 77 min. Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.