Play

De Acht Bergen

Meeslepende verfilming van de gelijknamige bestseller van Paolo Cognetti over de bijzondere vriendschap tussen stadsjongen Pietro en Bruno, een jongen uit de bergen.

Tijden & Tickets

De twaalfjarige Pietro woont in de grote stad, maar de zomers brengt hij met zijn ouders door in de bergen, waar hij bevriend raakt met Bruno, de enige jongen in het dorp. Hun relatie wordt echter verstoord als Pietro’s vader Bruno wil meenemen naar de stad om hem naar school te laten gaan. Niet alleen Pietro verafschuwt het idee dat Bruno een stadsjongen wordt, ook Bruno’s vader is mordicus tegen.

Twintig jaar later zijn ze verschillende wegen ingeslagen: Pietro heeft de wereld rondgezworven als documentairemaker, terwijl Bruno in de bergen is achtergebleven. Als Pietro terugkeert naar de bergen om een oude hut te renoveren, krijgt hij ook opnieuw contact met Bruno.

Deze zacht meanderende, weemoedige film is een ode aan de vriendschap, maar gaat ook over relaties en het vermogen tot liefhebben. De film is geregisseerd door Felix van Groeningen (DE HELAASHEID DER DINGEN, BEAUTIFUL BOY) en zijn partner Charlotte Vandermeersch, die eerder al meeschreef aan het scenario voor THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN. (av)

Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch, Italië, België, Frankrijk, 2022, 147 min. Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Alessandro Borghi, Luca Marinelli, Filippo Timi, Elisabetta Mazulli.