Days Of Heaven

Misschien wel de mooist gefotografeerde film aller tijden, deze klassieker van Terrence Malick (The Tree Of Life) waarin Richard Gere en Sam Shepard in de goudgele tarwevelden van Texas strijden om de liefde van Brooke Adams.

Laatste kans
Tijden & Tickets

In de jaren naar de aanloop van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog strijden velen om te overleven. Na een vechtpartij met dodelijke afloop slaat Bill samen met zijn geliefde Abby en zijn zusje Linda op de vlucht. Ze vinden werk bij een welvarende boer, die verliefd wordt op Abby. Bill heeft gehoord dat de boer niet meer lang te leven heeft en overtuigt Abby met de man te trouwen. De boer sterft echter niet en Bills leven neemt een compleet andere wending.

In zijn kenmerkende stijl waarin de betekenis van het leven, de plek van de mens in de natuur en het magische en tevens destructieve van menselijke relaties de revue passeren, vertelt Malick een fascinerend verhaal over hoe hebzucht tot ondergang leidt. (ms)

De voorstelling van zondag 28 april om 12:15 uur is te boeken als filmontbijt.

Terrence Malick, VS, 1978, 94 min. Engels & Italiaans gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz, Robert J. Wilke, Jackie Shultis..