Play

David Lynch: The Art Life

Deze fascinerende documentaire over David Lynch als beeldend kunstenaar belicht de jaren die vooraf gingen aan zijn filmcarrière. Ondertussen zien we de meester aan het werk in zijn atelier. Verplichte kost voor bezoekers van de tentoonstelling Someone is in my House in het Bonnefantenmuseum.

David Lynch retrospectief
Tijden & Tickets

De voorstellingen op zondag om 12:00 uur zijn te boeken als filmontbijt.

David Lynch (1946) staat bekend als zeer gesloten, maar liet zich toch overhalen om mee te werken aan deze documentaire over zijn jeugd en zijn creatieve roots. De filmmakers kregen de beschikking over fotoalbums, familiefilmpjes en een enorme collectie schilderijen en tekeningen. Terwijl we Lynch aan het werk zien in zijn atelier in de heuvels van Hollywood, dist hij anekdotes op over zijn jeugd, die hij als gelukkig en liefdevol beschrijft. Zijn tijd als student aan de kunstacademie in Philadelphia blijkt vormend voor zijn blik. In de kunstwereld krijgt Lynch de ruimte om zijn duistere kant te verkennen.

DAVID LYNCH: THE ART LIFE richt zich vooral op Lynch als beeldend kunstenaar. De documentaire beslaat de periode tot en met zijn debuutfilm ERASERHEAD (1977), door Lynch zelf een ‘bewegend schilderij met geluid’ genoemd.

Jon Nguyen, Olivia Neergaard-Holm & Rick Barnes, VS, 2016, 88 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.