Play

David Byrne's American Utopia

Registratie van de briljante Broadwayshow van voormalig Talking Heads-voorman David Byrne, geregisseerd door Spike Lee (Do The Right Thing, BlacKkKlansman).

NB: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.
Tijden & Tickets

Toen David Byrne van oktober 2019 tot februari 2020 op Broadway zijn show AMERICAN UTOPIA opvoerde, konden theaters nog onbekommerd tot de laatste stoel uitverkopen. Wekenlang liet Byrne alle 961 bezoekers van het Hudson Theatre zien en horen dat hij een songschrijver en verteller uit de buitencategorie is.

In een sober decor poetsten hij en een internationale verzameling muzikanten de onvergankelijke songs van Talking Heads op om ze moeiteloos te combineren met nieuw werk. Het resultaat is een opzwepend muzikaal feest. De muzikanten spelen op draadloze instrumenten, waardoor ze vrij kunnen bewegen in een vrolijke choreografie. Zingend, pratend en dansend deelt Byrne zijn blik op de mensheid en zoekt hij naar verbinding. Een van de hoogtepunten, waarin activist Lee prachtig samensmelt met humanist Byrne is de indrukwekkende vertolking van Janelle Monáe’s protestsong HELL YOU TALMBOUT, waarin de namen worden gescandeerd van zwarte mensen die omkwamen door racistisch geweld.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Spike Lee, VS, 2020, 105 min. Engels gesproken, zonder ondertiteling.
David Byrne s American Utopia ps 1 jpg sd low Copyright 2020 UNIVERSAL STUDIOS ALL RIGHTS RESERVED 60a5121d71cdf