Play

David Attenborough: A Life on Our Planet

Documentaire waarin Sir David Attenborough – bekend van de BBC-natuurfilms – een getuigenis aflegt over hoe het ervoor staat met onze planeet.

Tijden & Tickets

De carrière van Attenborough omspant ruim zes decennia. Hij heeft alle continenten op aarde bezocht, de ruigste plekken van onze planeet verkend en de wonderen van het leven wereldwijd onder de aandacht gebracht met toonaangevende natuurseries als LIFE ON EARTH, PLANET EARTH en OUR PLANET. In deze film blikt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog. Attenboroughs film komt op een kritiek moment, nu alarmerende natuurverschijnselen vragen om gezamenlijke actie. Op 93-jarige leeftijd doet de Britse bioloog dan ook een dringend beroep op ons allemaal, in wat hij zelf de belangrijkste film uit zijn carrière noemt. De impact van de mens op de natuur is groot, maar Attenborough is ervan overtuigd dat het tij nog valt nog te keren als de huidige generatie in actie schiet.

Als leuk extraatje is behalve de documentaire ook een gesprek te zien tussen Attenborough en Michael Palin, bekend van MONTY PYTHON en de reisdocumentaires die hij maakte voor de BBC.

Kom je bij ons naar de film? Kom op tijd, maar niet te vroeg. Je hebt pas 15 minuten voor aanvang van de film toegang tot ons gebouw.

Keith Scholey, VK, 2020, 115 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met David Attenborough.