Play

Darkest Hour

Meeslepende biopic van Joe Wright (Pride & Prejudice, Atonement) over de tumultueuze eerste ambtsmaand van Winston Churchill. Winnaar van de Oscar voor Beste Acteur (Gary Oldman).

Tijden & Tickets

In 1940 staan Frankrijk en België voor de capitulatie. Ook Groot-Brittannië voelt de dreiging van een invasie. Churchill heeft te maken met een volk dat onvoorbereid is op oorlog en een sceptische koning. Bovendien ondermijnen zelfs zijn eigen partijgenoten zijn machtspositie. Feitelijk zit er voor Churchill weinig anders op dan een vredesverdrag te sluiten met nazi-Duitsland, maar het loopt anders.

Joe Wright geeft een eigentijdse draai aan de klassieke, historische oorlogsfilm en maakt van DARKEST HOUR een dynamische politieke thriller à la HOUSE OF CARDS. Hij wisselt daarbij Churchills publieke triomfen af met kwetsbare privé-momenten vol zelftwijfel. Gary Oldman levert één van zijn beste acteerprestaties ooit als één van de grootste staatsmannen uit de moderne geschiedenis. (ek)

Joe Wright, VK, 2017, 125 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Gary Oldman, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas, Stephen Dillane.