Play

Dark Waters

Historisch drama van Todd Haynes (Carol) over de jarenlange juridische strijd van een advocaat tegen chemiebedrijf DuPont, met Mark Ruffalo, Anne Hathaway en Tim Robbins.

Tijden & Tickets

In 2017 verscheen een artikel in The Washington Post over een groot gifschandaal, veroorzaakt door chemiegigant DuPont. Het gif, dat opzettelijk in beken en meren werd geloosd, zaaide dood en verderf in de omgeving en veroorzaakte op grote schaal kanker. Advocaat Robert Bilott kon met eigen ogen het leed, de woede en de wanhoop zien waar gedupeerden mee worstelden. Vervolgens begon hij een taai gevecht tegen DuPont (inmiddels ook eigenaar van Monsanto), dat nog steeds voortduurt.
Conventioneel gemaakt, maar met een grote betrokkenheid en empathie, zien we een David die het opneemt tegen Goliath. Nog steeds delft de gewone burger het onderspit tegen kwaadaardige, machtige bedrijven die de gevolgen van hun handelen zien als nevenschade. Daarom is dit drama uiterst urgent. Acteur Mark Ruffalo, zelf een succesvol milieuactivist in New York, blijkt geknipt voor de hoofdrol. (av)

Todd Haynes, VS, 2019, 126 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. Met Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins, William Jackson Harper, Bill Pullman.