Play

Dark Rider

Documentaire over een blinde Australische man die zijn droom blijft najagen om met zijn motor het wereldsnelheidsrecord te verbreken.

Tijden & Tickets
Hij was nog maar een tiener toen een ernstige oogziekte bij hem werd vastgesteld. Als dertiger werd hij volledig blind. Inmiddels is Ben Felten de vijftig gepasseerd en ondanks jaren vol tegenslagen en de enorme risico’s, is hij vastbesloten om samen met voormalig Grand Prix-kampioen Kevin Magee het wereldsnelheidsrecord op land te verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld te worden. Tijdens hun intense reis kruisen de paden van Ben en Kevin dat van de dertienjarige Jed, die worstelt met een vergelijkbare oogaandoening en moeite heeft om zijn weg in het leven te vinden.

De Belgische filmmaker Eva Küpper is dol op motoren en was al lang op zoek naar het juiste verhaal om haar passie voor film en motoren te combineren. In Ben vond ze een ideaal hoofdpersonage: een durfal die niet alleen zichzelf uitdaagt, maar ook de vaak nauwe maatschappelijke blik op de mogelijkheden van mensen met een beperking.

Eva Küpper, België, Nederland, 2021, 91 min. Australisch-Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
Dark Rider ps 1 jpg sd low 60c87a85d38a4