Play

Daphne

De 31-jarige Daphne heeft niemand nodig en leidt een hedonistisch leven. Als ze getuige is van een steekpartij, wordt ze gedwongen na te denken over haar leven. Een karakterstudie van een jonge vrouw die er achter komt dat je niet zo maar achteloos door het leven kunt rollen.

Tijden & Tickets

Het leven van jonge volwassen vrouwen is onderwerp van meerdere tv-series en films. DAPHNE heeft er verwantschap mee, en dan meer met de serie GIRLS dan met de filmtrilogie rond Bridget Jones. Het titelpersonage is kok in een Londens restaurant en staat cynisch in het leven. Onafhankelijk en schijnbaar onaantastbaar vult ze haar vrije tijd met drank, recreatieve drugs en gelegenheidsseks. Ook een steekpartij in een supermarkt, die ze van dichtbij meemaakt, lijkt aanvankelijk van haar af te glijden. Na verloop van tijd blijkt het voorval Daphne echter meer te doen dan ze voor mogelijk achtte. Het is de aanleiding eens goed in de spiegel te kijken. (jc)

Mackie Burns, 2017, 90 min. , zonder ondertiteling. Met Emily Beecham, Geraldine James, Tom Vaughan-Lawlor, Nathaniel Martello-White.